Alexandru Pusa

Poza Av

Alexandru Catalin PUSA

Avocat Coordonator

ARII DE PRACTICA:

  • Fuziuni si Achizitii
  • Aviatie si industrie aerospatiala       
  • Drept corporativ si commercial
  • Energie si Resurse Naturale
  • Restructurari si Insolventa
  • Media, Publicitate si IT
  • Asigurari si Piata de capital

Alexandru Catalin Pusa este avocatul coordonator din cadrul Alexandru Andreas & Asociatii. Principala sa arie de expertiza este dreptul corporativ, fiind coordonatorul proiectelor de fuziune si achizitii internationale si de asemenea acumuland o bogata experienta in domenii ca energie, restructurari si infrastructura.

In aceeasi masura si-a consolidat experienta in industria aerospatiala evidentiandu-se printr-o gama larga de servicii corporate precum negociere, elaborare si due diligence in tranzactii internationale high profile astfel generand premisele ascensiunii acestei industrii in vestul Romaniei.

Aditional, Alexandru Catalin Pusa este liderul departamentului de litigii din cadrulAlexandru Andreas & Asociatii castigand o considerabila reputatie in litigii complexe de drept comercial si fiscal respectiv, excluderi asociati, raspunderea administratorilor, franchising, leasing, distributie sau furnizare, TVA, impozit pe profit sau accize si antrepozite fiscale.

Repertoariul profesional al avocatului coordonator din cadrul Alexandru Andreas & Asociatii se remarca si prin consultanta si asistenta juridica in proiecte de investitii in domeniul energiei si a petrolului subliniand aici constructii de parcuri fotovoltaice si participarea la o varietate de proiecte majore in industria petroliera din Romania prin restructurarea si sustenabilitatea companiilor de productie si distributie a produselor petroliere.

Alexandru Catalin Pusa detine si titlul de expert practician in insolventa remarcandu-se prin furnizarea de servicii in aceasta arie de practica, servicii ce includ asistenta in vederea recuperarii creantelor si evaluarea celei mai bune strategii de urmat in caz de existenta unei amenintari cu falimentul. In acest sens se distinge prin numeroasele mandate de succes care au constat in evaluarea optiunilor corporatiilor de recuperare a creantelor, precum si asistenta si reprezentare juridica in procedura insolventei, evaluarea fezabilitatii juridice a planurilor de reorganizare, analiza juridica a planurilor de reorganizare sau anularea actelor frauduloase ce au avut ca scop diminuarea patrimoniului debitorilor.

Alexandru Catalin Pusa este de asemenea vorbitor in conferinte internationale in domenii corporate & commercial enumerand aici Conferinta de drept corporativ din Milano, …..