Servicii

Avocat speclizat in baci si credite . procedura de notificare Darea in Plata catre banca | Model de notificare dare in plata. Contract de credit . avocat clauze abuzive contract de credit. Garatie ipoteca.

Casa de avocatura Alexandru Pusa si Asociatii are o voasta experienta in dreptul bancar . Intre clientii nostri se numara mai multe banci pentru care gestinoam mute litigii, dar si o multime de persoane fizice pentru care am gestionat fie negocieri  cu banca , fie litigii directe cu banca – inclusiv anulare de clauze abuzive in contractul de credit . De asemenea reprezentam si clienti in procedura Darii in Plata a bunului ipotecat .

Avocatii nostri va pot siste in urmatoarele situatii :

-negociere contract de credit – atat ca si firma cat si ca persoana fizica – pentru a va asigura ca nu veti avea clauze abuzive incluse in contract si pentru a beneficia de cele mai bune conditii pe care le puteti obtine atat in privinta dobanzilor , cat si in privinta comisionalor

-asistenta la incheierea contractelor de credit si de grantie la credit

-asistsenta in procedura de restructurare a unui credit

-consultanta si asitenta in procedra de dare in plata a unui a bunuui care constituie garantie pentru credit .

-asistenta in cadrul procedurii de executare silita a bunului de catre banca.

Dintre succesele noastre ca si avocati – vezi aici – Sentinta irevocabila – banca BRD “pierde” un credit de 300.000 Euro si garantiile aferente. Clientii nu mai trebuie sa restiuie nimic bancii

Procedura privind Darea in Plata – pe scurt :

CONDITII pentru a putea folosi Darea in Plata :

  • Suma imprumutata < 250.000 euro;
  • Creditul a fost contractat cu scopul de a achiziţiona, construi, extinde, moderniza, amenaja, reabilita un imobil cu destinaţie de locuinţăSAU, indiferent de scopul pentru care a fost contractat, este garantat cu cel puţin un imobil având destinaţia de locuinţă;
  • Consumatorul sa nu fi fost condamnat printr-o hotărâre definitivă pentru infracţiuni în legătură cu creditul pentru care se solicita darea in plata;

 

PAS I: NOTIFICAREA Bancii

Consumatorul transmite o notificarea bancii.

Notificarea se face prin intermediul unui avocat, unui executor sau a unui notar. NU exista un model de notificare de Dare in Plata . Notificarea se recteaza dupa ce se analizeaza cu atentie contractul de credit al clientului si contractele de garantie la credit.

Atentie !!! orice greseala in redactarea notificarii poate vicia procedura darii in plata- facand imposibila radierea datoriei clientului fata de banca . Mai mult  clientul ca afla tarzu ca procedura este viciata , dupa ce a suportat costurile procedurii de dare in plata !

Notificarea trebuie trimisă la sediul central al băncii, dar și la sucursala unde e înscris creditul.

Notificarea trebuie să includă un interval orar și două zile diferite în care reprezentatul bancii să vina la notarul public propus de catre consumator pentru a semna actul translativ de proprietate, care „inchide” contractul de credit.

!!!Notificarea suspenda efectele contractului de credit, prin urmare debitorii nu mai sunt obligati la plata ratelor.

 

ASPECTE PROCEDURALE:
Banca are posibilitatea imediat dupa notificare, sa conteste in instanta de judecata aceasta decizie de dare in plata – daca notificarea a fost facuta prost cu sigurata banca va specula acest lucru. Un astfel de proces poate dura pana la un an.

Daca contestatia se respinge, definitiv, de catre instanta de judecata, banca are obligatia sa se prezinte, in conformitate cu notificarea comunicata, la notarul public.

Daca banca nu se conformeaza dispozitiilor prevazute de lege(Banca nu vine la notar SAU refuza sa primeasca imobilul), consumatorul poate cere instantei sa pronunte o hotarare prin care sa se constate stingerea obligatiilor nascute din contractul de credit ipotecar.

 

PAS II: INCHEIERE CONTRACT TRANSLATIV DE PROPRIETATE

Procedura darii in plata se finalizeaza cu semnarea la NOTAR a unui act translativ de proprietate.

 

Vezi si alte subiecte legate de drept bancar :

CONTRACT DE CREDIT. PRESCRIPTIA DREPTULUI DE A CERE EXECUTAREA SILITA. EFECTELE PERIMARII EXECUTARII SILITE

 Casa de Avocatura „Alexandru PUSA si Asociatii “ isi imbogateste palmaresul cu inca un succes, de data aceasta impotriva  Bancii BRD Group Societe General SA. Nu este vorba despre un proces privind anularea comisionului de risc ori privind modul de calcul a dobanzii, ci despre o alta linie de aparare contra unai banci. Inovativa.

Avocatii au reprezentat mai multi clienti impotriva bancii BRD cu scopul de a nu mai restitui bancii un credit de 300.000 Euro. Decizia instantei obtinuta de avocatii nostri, definitiva si irevocabila, pune banca BRD in situatia de a nu mai recupera nimic dintr-un un credit in suma de 300.000 Euro, instanta de judecata ANULAND toate actele si formele de executare silita efectuate imporiva clientilor, instanta constatand PRESCRIS dreptul creditorului BRD Timisoara de a cere executarea silita in baza contractului de credit, a contractului de ipoteca si a contractului de garantie mobiliara.

De data aceasta, banca BRD se gaseste in situatia de a fi imprumutat 300.000 euro clientilor nostri, primind in garatie un imobil (o vila ), iar in urma deciziei instantei, BRD nu va mai recupera nimic din creditul acordat, ba chiar mai mult pierde si imobilul luat in garantie, clientii fiind eliberati de obligatia restituirii creditului catre banca. Ca bonus clientii isi primesc inapoi si imobilul ipotecat, liber de orice sarcini.

Casa de Avocatura Alexandru Pusa - banca BRD sentinta irevocabila

Experienta avocatilor nostri  si-a spus inca o data cuvantul, aria de practica Banking & Financedin cadrul casei noastre de avocatura mentinandu-se la nivelul necesar pentru a face fata numeroaselor schimbari legislative din ultima perioada. Cauza a fost pregatita de avocatul coordonator Pusa Alexandru Catalin si de Gabriela Sauca , avocat senior.