COVID–19. NOI MASURI PRIVIND CIRCULATIA PERSOANELOR CU IMPACT IN MEDIUL ECONOMIC (Ordonanta Militara nr.7/04.04.2020)

.

Prin Ordonanță Militară nr.7/04.04.2020 au fost luate următoarele decizii:

Măsuri care se aplică începând cu data de 04.04.2020:

1. Conducătorii autovehiculelor de TRANSPORT MARFĂ cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 t  au urmatoarele obligatii:

1.1. La intrarea în România, conducătorii autovehiculelor de transport marfă care nu prezintă simptome asociate COVID-19, completează o declaraţie pe propria răspundere, prin care îşi asumă locaţia unde pot fi contactaţi în perioada dintre curse (Dati click pentru descarcarea declaratiei: https://gofile.me/2hGBu/WgVzm2Y4E ). Aceştia nu se supun măsurilor de izolare la domiciliu/ carantinare, cu condiţia asigurării de către angajator a materialelor individuale de protecţie împotriva COVID-19.

1.2. La intrarea în România sau la iesirea din Romania, in interes profesional  conducătorii autovehiculelor de transport marfă trebuie să prezinte o adeverinţă de salariat, asumată de angajator.

1.3. In cazul tranzitului, la intrarea pe teritoriul României, conducătorii autovehiculelor de transport marfă nu sunt obligaţi să completeze declaraţia epidemiologică, dacă respectă următoarele condiţii minimale:
a)utilizează doar coridoare de tranzit şi puncte pentru trecerea frontierei de stat situate la capetele acestor coridoare, aprobate de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi Ministerul Afacerilor Interne, fiind interzisă abaterea de la acestea;
b)tranzitarea teritoriului României se face într-un interval de timp minim, fără a depăşi 48 de ore de la intrarea în România, incluzând şi perioadele de staţionare pentru odihna zilnică normată;
c)staţionarea autovehiculului se realizează exclusiv în parcări situate pe coridoarele de tranzit, marcate în mod corespunzător.
Sanctiuni: conducătorul autovehiculului care nu respecta acesta obligatie va fi obligat să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea sa. Autovehiculul poate fi preluat, în acest caz, de un reprezentant al deţinătorului.

1.4.In cazul tranzitului, la intrarea pe teritoriul României, conducătorul auto este obligat să aplice, pe părţile vitrate ale autovehiculului (parbriz), un colant special pus la dispoziţie de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

1.5. In cazul tranzitului, conducătorul auto este obligat să păstreze asupra sa formularul de tranzit al cărui model este stabilit de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.
2. Se suspendă TRANSPORTUL RUTIER INTERNATIONAL DE PERSOANE prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franţa, Germania, Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos şi Turcia şi din aceste ţări către România, pe toată perioada stării de urgenţă.

Textul complet al actului normativ il puteti accesa de pe serverele noastre interne securizate accesand urmatorul link: https://gofile.me/2hGBu/gL5R8osDP

Articole asemanatoare

Avocat ALexandru Pusa Timisoara

COVID-19. SOMAJ TEHNIC. FACILITATI NOI OFERITE DE GUVERNUL ROMANIEI PENTRU COMPANII !

Avocat ALexandru Pusa Timisoara

COVID-19. Procedura de obtinere a Certificatelor de Urgenta

Avocat ALexandru Pusa Timisoara

COVID-19. Procedura privind acordarea zilelor libere platite pentru supravegherea copiilor si decontarea partiala a indemnizatiei de catre stat

Avocat ALexandru Pusa Timisoara

COVID–19.  PROCEDURA PRIVIND RECUPERAREA PARTIALA DE LA AJOFM A INDEMNIZATIEI PLATITA SALARIATILOR PE PERIOADA „SOMAJULUI TEHNIC”

Noua lege a Evaziunii Fiscale

Avocat ALexandru Pusa Timisoara

COVID–19. NOI REGULI PRIVIND CIRCULATIA PERSOANELOR IN INTERES PROFESIONAL  SAU PERSONAL (Ordonanta Militara nr.3/2020)

Avocat ALexandru Pusa Timisoara

COVID–19. RESTRICTIONAREA ACTIVITATII ECONOMICE PENTRU ANUMITE COMPANII (Ordonanta Militara nr.1/2020)

Noutati legislative din saptamana 27 iunie – 3 iulie 2016